Un ieșean băut la volan, a văzut poliția și a încercat să se ascundă în afara carosabilului

foto_sofer_baut

La data de 09 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani, fiind în serviciu cu autospeciala de poliţie, conduceau un tânăr, de 26 ani, din mun. Iaşi la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice, după ce anterior l-au depistat conducând un auto emanând halenă alcoolică şi fără a deţine permis de conducere.

La un moment dat, poliţiştii au observat un auto, care brusc a părăsit partea carosabilă. Au oprit autospeciala şi au identificat conducătorul auto, în persoana unui bărbat, de 52 ani, din comuna Ţigănaşi care, de asemenea, emana halenă alcoolică, rezultatul în urma testării sale alcoolscopice fiind de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, ambii conducători auto au fost conduşi la o unitate medicală pentru recoltare probe biologice.

Tânărul de 26 ani a refuzat să-i fie prelevate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la recoltare de probe biologice şi conducere fără permis.

Pe numele bărbatului de 52 ani s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cercetările continuă.