Un iesean ameninta cu sesizarea Parchetului daca nu se vor remedia problemele unei scoli din comuna Dumesti

Screenshot_20220820-142647_Earth

Se fac pregatiri in scolile din judet inainte de deschiderea noului an scolar. Mai sunt destule probleme de remediat, asa cum a recunoscut si prefectul Bogdan Cojocaru, dupa o sedinta cu reprezentanții primăriilor, ai Inspectoratului Școlar, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Poliție, ai Inspectoratului de Jandarmi, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

„Există încă multe clădiri care nu sunt încă racordate la sistemul de alimentare cu apă și canalizare, o situație care trebuie să fie eliminată în perioada următoare prin lucrările derulate de ApaVital, dar și de către primării. Pe de altă parte, este nevoie de investiții în ceea ce privește securitatea la incendii, dar și pentru a crește siguranța elevilor, dotarea cu sisteme de supraveghere video și asigurarea serviciilor de pază fiind necesare la nivelul fiecărei școli”, a declarat prefectul Bogdan Cojocaru.

Un iesean reclama probleme mari la scoala din Hoisesti din comuna Dumesti. „Nu știu cum vor începe orele acei elevi și profesori, nu știu câtă siguranță vor avea acei elevi și profesori ținând cont că pică tavanul școlii. Consiliul local Dumesti a alocat bani pentru remedierea problemei anul trecut, nu s-a făcut nimic. Anul acesta au alocat pentru construirea unei scoli cu 4 clase (construirea unei case) doar că primarul nu a demarat și nu a mișcat niciun deget in privința aceasta. Mai sunt câteva zile și sună clopoțelul. Voi aștepta începerea anului școlar, voi face un material video cum vor începe acei elevi și profesori anul școlar si in ce siguranță. Lăsam deoparte igiena acum, aici este vorba despre siguranța profesorilor și și copiilor”, a mentionat Stefan Ionut L.

Acesta a spus ca dupa realizarea materialului video va sesiza Parchetul.

Foto: Google Earth