Un ieșean a surprins hoțul în casă și a plecat în urmărirea lui. Polițiștii din zona Bucium au sărit în ajutorul păgubitului

girofar-politia-tamponare-750x430

Un echipaj mixt format dintr-un poliţist rutier şi poliţist local se afla în patrulare în zona Bucium când a depistat în flagrant un bărbat, care ar fi sustras dintr-un imobil bani şi bunuri.

Astfel, la data de 11 octombrie a.c., în jurul orei 04.00, poliţiştii au fost sesizaţi de către un cetăţean care urmărea un bărbat, pe care l-ar fi surprins în locuinţa în timp ce ar fi sustras bunuri şi bani. Proprietarul imobilului ar fi lăsat uşa casei închisă, dar neasigurată, aspect de care ar fi profitat bănuitul comiterii faptei.

După ce au obţinut semnalementele persoanei, au fost demarate căutările, iar la scurt timp persoana bănuită de comiterea furtului a fost depistată şi condusă la sediul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi pentru cercetări.

Asupra sa au fost găsiţi 2200 lei, 200 euro, o pereche de cercei cu cristale, o vestă şi o geantă tip borsetă, care au fost predate deţinătorului.

În baza probatoriului administrat în cauză poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au reţinut bărbatul de 31 ani, pentru 24 de ore. La data de 11 octombrie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi care a dispus prezentarea sa Judecătoriei Iaşi cu propunere de arestare preventivă, instanţă care a admis propunerea şi dispus  arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.