Un iesean a intrat primul la Academia Fortelor Aeriene

Denis Ștefan Ciobanu este absolvent al Colegiului National „Costache Negruzzi” din Iasi si de curand a reusit sa intre primul la Academia Fortelor Aeriene „Henri Coandă” din Brasov.

Dintotdeauna a fost disciplinat si pasionat de stiintele exacte motiv pentru care tanarul a decis ca isi doreste sa devina pilot, o cariera deloc simpla insa plina de provocari.

S-a ambitionat, a luat cu brio Bacalaureatul si toate probele la Academie iar acum se pregateste pentru viata de student militar.

Denis Ștefan Ciobanu are 19 ani si a reusit prin multa munca si perseverenta sa intre la una dintre cele mai grele universitati militare din tara, la Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” din Brasov.

De mic copil era pasionat de aviatie, acesta fiind si primul gand care l-a ambitionat sa se inscrie la Academie. Dincolo de dorinta de a imbraca uniforma de pilot, Stefan spune ca a muncit mult pentru visul sau.

Denis Ștefan Ciobanu, student Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” Brasov

„Am invatat la Colegiul National „Costache Negruzzi” din Iasi si faptul ca se de la Matematica, Informatica si Engleza m-a determinat sa dau la Academia Fortelor Aeriene si regimul militar ceea ce mie imi place foarte mult pentru ca am fost mereu organizat, inclusiv in invatat si pentru pregatirea pentru Bac si examenul de la Academie si mi-a suras inca de cand eram mic ideea asta in sine cu zborul si pilotajul„.

Selectia candidatilor nu a fost deloc una usoara pentru ca au avut de parcurs mai multe probe fizice, scrise si psihologice.

Denis Ștefan Ciobanu, student Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” Brasov

Inainte de asta am avut doua probe sportive: un traseu aplicativ care a fost destul de usurel si 2.000 de metri pe care trebuia sa ii faci in mai putin de 8 minute pentru a obtine nota maxima. Pentru ca asta mi-am dorit, m-am pregatit si am reusit„.

Chiar daca au fost destui de multi candidati, asta nu l-a speriat deloc pe Stefan.

Denis Ștefan Ciobanu, student Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” Brasov

A fost foarte multe probe grele si nu trece foarte multa lume pentru ca sunt foarte multe probe. Am fost primul. Am luat 10 la mate si info, 9,50 la engleza. Adica am gresit o grila. Ne-a corectat pe loc si pana cand au corectat rezultatul am avut niste emotii si cand am ajuns acolo si am vazut ca au pus sablonul ca e aproape perfect, nici nu stiu cum sa descriu„.

Acum, emotiile au trecut si Stefan abia asteapta sa isi intalneasca viitorii colegi.

Denis Ștefan Ciobanu, student Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” Brasov

„Nu prea am emotii. Chiar abia astept sa inceapa pentru ca e o etapa noua, foarte interesanta si cea importanta etapa din viata mea. Imi plac provocarile si simt ca o sa fie bine, cu multa incredere o sa fie bine

Mai este putin timp pana cand tanarul va incepe cursurile la Academie si asteapta cu nerabdare sa imbrace uniforma militara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *