Un ieșean a consumat 273 de metri cubi de apă într-o lună pentru a-și uda gazonul, în condițiile în care autoritățile fac apel la cumpătare din cauza secetei 

769958-1624406400-aberatie-romanii-platesc-factura-la-canalizare-pentru-apa-cu-care-uda-gradinile

Apelurile repetate ale oficialilor ApaVital Iași, referitoare la consumul raţional de apă, mai ales pe timp de secetă, au fost ignorate de unii consumatori. Astfel că, un ieşean din satul Chichirea are de achitat peste 3.100 de lei pentru apa consumată, după ce a ales să își unde gazonul în permanență, consumând astfel 273 de metri cubi de apă.

Fiind vorba de o sumă importantă, ieşeanul a cerut să fie scutit de plata canalizării motivând că a folosit apa pentru udatul gazonului.

„Din cauza căldurilor excesive din ultimul timp și a lipsei apei, udarea se face acum doar o dată pe săptămână, dimineața, la ora 5.00, cu cantitate minimă de apă. În aceste condiții, dacă se poate, vă rog să-mi aprobați scutirea de plată a canalizării, pentru cei 273,6 metri cubi”, se arată în cererea acestuia către ApaVital.

Oficialii companiei spun nu este un caz singular.

„Regulamentului serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, utilizatorii au obligația de a asigura folosirea eficientă și rațională a apei preluate din rețeaua publică și de a utiliza apa numai pentru folosințele prevăzute în contractul de furnizare a serviciului. Concret, apa de la robinet nu este furnizată pentru irigarea plantelor și a gazonului”, spun reprezentanţii ApaVital.