Un Iași îndoliat

Sharing is caring!

Iaşiul este în doliu, după ce vineri, anticarul Dumitru Grumăzescu a încetat din viaţă. Toti cei care au vrut să-i aducă un ultim omagiu, au trecut astazi pe la Ateneul din Iasi, acolo unde a fost depus trupul neinsufletit al celui mai cunoscut buchinist din oras.

De fiecare data cand ii treceai pragul, Dumitru Grumazescu te primea cu vorbe bine ticluite si cu bratele deschise. Vestea ca prietenul nostru s-a dus ne-a lasat muti. La scurt timp după aflarea veştii, oficialii Primăriei Iaşi au anunţat că piaţeta din faţa anticariatului de pe strada Lăpuşneanu îi va purta numele.

„Anticarul Dumitru Grumăzescu a murit. În memoria lui, mica piaţetă din faţa anticariatului unde şi-a lăsat sufletul, îi va purta numele“. a transmis primarul Mihai Chirica.

Prin faţa anticariatului au trecut, in week-end, zeci de oameni care au aprins o lumânare şi au adus flori. Anticarul era cunoscut în toată Europa pentru colecţia dedicată lui Mihai Eminescu, cu peste 10.000 de exemplare structurată pe tematici: carte, ziare, reviste, ilustraţii, cărţi poştale, medalistică. Înmormântarea a avut loc astazi, de la ora 13.00, la Cimitirul Eternitatea din Iaşi“. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

shares