Un hotel din Iași a sărit în sprijinul refugiaților

vlcsnap-2022-03-04-21h10m18s759

Un hotel din Iasi a sarit in sprijinul refugiatilor punandu-le la dispozitie spatii de cazare. Administratorul unitatii hoteliere vrea astfel sa le mai aline din suferinta celor care au fugit din calea razboiului.
20 de camere sunt disponibile la un hotel din centrul Iașului, pentru ucrainenii cei care ajung aici în această perioadă și nu au unde să locuiască. Cei mai mulți care au cerut ajutorul au fost mame și copii. Aceștia au rămas la hotel, până s-au hotărât să plece mai departe, spre țări străine.

“Am constatat ca vine un val mare de refugiati din Ucraina, pe tot parcursul noptii de vineri au inceput sa vina in Iasi si am ajuns la o concluzie ca trebuie sa fim solidari cu ei. Am pus la dispozitie 20 la suta din capacitatea hotelului. Am avut un grup de 20 persoane care au stat la noi week endul asta. In mare parte vor sa plece in Bucuresti din ce stiu si de acolo sa plece in Vest ori se reprofileaza la noi in tara pentru perioada asta. Noi am avut in grup asta mare cu copii, tatii ramanand acolo sa lupte. Vrem sa ducem mai departe campania asta. Cred ca la toti operatorii de turism din Iasi ar trebui sa fie aceasta deschidere”, a spus Adrian Danu, administratorul hotelului.

Cei care se cazează la hotel, vor primi și câte o masă caldă gratuita, atât la restaurantul hotelului, cât și la o altă unitate deținută de același administrator.