Un gardian din Penitenciarul Bacău a fost amenintat cu moartea de un detinut

Un deținut de la Penitenciarul din Bacău, condamnat pentru omor, și-a prelungit „șederea” cu încă 8 luni, după ce a amenințat cu moartea un gardian care nu i-a aprobat o cerere de vizită a altei persoane închise.

Curtea de Apel Bacău l-a condamnat definitiv pe un bărbat închis la Penitenciarul Bacău la 8 luni de închisoare pentru ultraj prin amenințare. În final, deținutul va executa 17 ani și 9 luni de închisoare, pentru că pedeapsa a fost contopită cu o altă sancțiune penală pe care o primise pentru omor, scrie adevarul.ro. Deținutul iese din tipare prin expresiile bizare pe care le folosește pentru a-i amenința cu moartea pe gardienii din Penitenciarul Bacău ori de câte ori nu îi convine ceva. Așa s-a întâmplat și pe 6.02.2019, când deţinutul, pe fondul unor nemulţumiri, a încercat să îl lovească pe şeful de secţie cu pumnul, fiind împiedicat de personalul prezent.

Deținutul a cerut să fie scos în audienţă la directorul penitenciarului, dar agentul i-a comunicat că solicitarea sa va fi discutată ulterior. Răspunsul primit l-a iritat pe deținut, care a strâns pumnul şi s-a îndreptat spre agent cu intenţia de a-l lovi.Agenţii care îl însoţeau pe șeful de secție au reuşit însă să-l oprească, împingându-l în direcţia opusă. Cu toate acestea, comportamentul inculpatului a continuat să fie unul agresiv, proferând ameninţări cu moartea la adresa șefului de secție și folosind, în mod repetat, expresii ca „am să te contopesc, nu eşti nemuritor”.

Deși amenințarea cu moartea a deținutului la adresa șefului de secție stârnește mai degrabă râsul, judecătorul care a instrumentat cazul a decis să îl dea drept exemplu, dându-i încă 8 luni de închisoare cu executare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *