Un gălățean cu test negativ, a fost informat de DSP prin sms că este pozitiv

coronavirus__6758498575849_63212900

Un gălăţean, în vârstă de 34 de ani, a avut şocul vieţii după ce a fost anunţat printr-un sms de la DSP Galaţi că este pozitiv la noul coronavirus. Asta în situaţia în care în buletinul de analize primit de la laborator scria clar că este negativ.

Totul a început săptămâna trecută, când bărbatul a răcit. Deoarece starea de rău se accentua, luni dimineaţă a solicitat ambulanţa care a respectat protocolul. A venit acasă la pacient i-a făcut testul Covid şi i-a recomandat ca preventiv să se izoleze de familie.

La telefoanele date către DSP luni şi marţi, acelaşi răspuns, i se spunea să aştepte deoarece testul nu e gata. Calvarul avea să se prelungească până miercuri, în jurul orei 12, când bărbatul avea să primească pe mail vestea bună, că este negativ. Numai că bucuria a durat doar patru ore, deoarece bărbatul primeşte un mesaj pe telefon prin care este anunţat că este pozitiv şi să ia legătura cu medicul de familie şi să se izoleze. Urmează acum momente efectiv de panică, pentru că bărbatul relaționase acum cu toţi din casă.

Oficial, pana la urma, reprezentanţii DSP Galaţi au recunoscut că la mijloc a fost o eroare umană şi și-au cerut scuze, între timp datele bărbatului au fost scoase din sistem, acolo unde apărea că are noul coronavirus.