Un gălățean a înselat două persoane după ce le-a vândut telefoane contrafăcute

In luna octombrie, la nivelul Poliției Municipiului Focșani a fost înregistrată sesizarea unei femei, de 27 de ani, din județul Galați, privind faptul că la data de 4 octombrie a observat pe un site de vânzări online un anunț al unui utilizator, în care era postat spre vânzare un telefon mobil, contra sumei de 3.700 lei. Aceasta s-a deplasat pe raza municipiului Focșani, în parcarea unui magazin, unde s-a întâlnit cu bărbatul cu care discutase telefonic, în vederea cumpărării telefonului.

La câteva minute de la achiziționarea telefonului, în urma unor verificări mai amănunțite, femeia a constatat că telefonul achiziționat este contrafăcut. În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectulsăvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

La data de 26 octombrie, Poliția Municipiului Focșani a fost sesizată de către un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din județul Buzău, cu privire la faptul că în data de 24.10.2023, în jurul orei 21.30, în timp ce se afla în municipiul Focșani, a fost indus în eroare de către un bărbat, care i-a prezentat un telefon mobil ca fiind original, determinând să-l cumpere cu suma de 4.000 lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, ambele cauze fiind ulterior reunite.

În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Focșani, principalul suspect în cazul celor două infracțiuni a fost identificat. Totodată, la data de 31 octombrie a.c. polițiștii vrânceni, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați – Secția de Poliție Rurală Tecuci au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Galați, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, din județul Galați, a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de poliţişti, pentru 24 de ore. Astăzi, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, faţă de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *