Un executor judecatoresc din Suceava ar fi luat 210 mii de lei din vanzarea unui imobil

M.E. este acuzată de procurorii  din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava   că și-ar fi însușit 211.000 lei din vânzarea la licitație publică a unui imobil aparținând unor debitori.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au dispus, la data de 14 februarie 2024, trimiterea în judecată a inculpatei M.E. pentru săvârșirea infracțiunilor de „abuz în serviciu” și ”delapidare”.

Un executor judecatoresc din Suceava ar fi luat 210 mii de lei din vanzarea unui imobil

Femeia este acuzată de abuz în serviciu pentru că, în calitate de executor judecătoresc, și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu în legătură cu distribuirea sumelor rezultând dintr-o executare silită, fapt ce a cauzat o vătămare drepturilor și intereselor legitime și o pagubă patrimoniului creditorului.

De asemenea, M.E. este acuzată de delapidare pentru că a primit în  contul de consemnare al Biroul de Executor Judecătoresc suma de 211.000 lei rezultată din vânzarea la licitație publică a unui imobil aparținând unor debitori, însușindu-și apoi pe nedrept suma respectivă.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Curții de Apel Sucevava.

Procurorii Parchetului de pe lângă CA Suceava fac precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instantă, spre judecare, situatie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *