Un europarlamentar german a fost batut in timp ce lipea afise electorale

Un important membru socialist al Parlamentului European a fost lăsat „grav rănit” și a a avut nevoie de o intervenție chirurgicală după ce a fost atacat de un grup de patru tineri în orașul Dresda din estul Germaniei, potrivit unui comunicat de presă emis de partidul său sâmbătă.

Matthias Ecke, în vârstă de 41 de ani, a fost agresat vineri seară în timp ce punea afișe în cartierul Striesen, a declarat partidul său. El este principalul candidat al Partidului Social Democrat (SPD) în Saxonia pentru alegerile pentru Parlamentul European din iunie.

„Atacul asupra lui Matthias Ecke este un semnal de alarmă inconfundabil pentru toți oamenii din această țară”, au declarat Henning Homann și Kathrin Michel, președinții filialei SPD din Saxonia, în declarație. „Valorile noastre democratice sunt atacate.”

Potrivit declarației au existat și alte încercări de intimidare și distrugere de afișe. Atacul este în prezent investigat de grupul operativ pentru crime violente al poliției penale de stat.

SPD i-a acuzat pe susținătorii partidului de extremă dreaptă Alianța pentru Germania (AfD) pentru atacul asupra lui Ecke. „Suporterii lor sunt acum complet dezinhibați și se pare că ne văd pe noi, democrații, ca pe un joc corect”, se spune în declarație. Saxonia este unul dintre fiefurile politice ale AfD.

Politicienii și-au exprimat sâmbătă solidaritatea cu Ecke. Ministrul Muncii, Hubertus Heil, un coleg social-democrat, a spus că este „furios și îngrozit de acest act de violență” și i-a urat lui Ecke însănătoșire grabnică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *