Un elev din Flămânzi a luat foc în timpul orelor de curs

Un elev de 17 ani de la Liceul Tehnologic ‘Nicolae Balcescu’ din localitatea Flamanzi a fost adus la Iasi cu arsuri grave, dupa ce, la sfarsitul orelor de curs, ar fi folosit o bricheta si un spray pentru curatat tabla magnetica. Pe de alta parte, tanarul cu nevoi speciale ii acuza pe colegi ca i-ar fi dat foc.

Incidentul s-a produs la ultima ora, intr-un moment in care profesoara era iesita din clasa pentru a rezolva o problema administrativa. Colegii elevului spun ca acesta si-a dat singur foc fiind un copil cu nevoie educationala speciala. Pe de alta parte, baiatul sustine ca alti colegi i-au dat foc. Tatal baiatului a confirmat ca fiind un copil cu probleme, colegii sai il mai bateau. Minorul a fost transferat la Spitalul de Copii Sf. Maria Din Iași, cu arsuri pe aproximativ 20% din suprafața corpului. Este internat și necesită intervenție chirurgicală.

”Copilul în vârstă de 17 ani este internat în prezent în Unitatea Funcţională Arşi. Are o arsură prin flacără, respectiv la nivelul feţei, regiunii cervicale anterioare, torace şi la nivelul membrelor, parcelar, aproximativ 20% suprafaţă corporală. Declarativ, agresiune fizică. A fost internat într-o primă etapă pe secţia ATI, a fost stabilizat, şi s-a iniţiat terapia specifică. Având în vedere starea evolutivă favorabilă, a fost transferat la Unitatea de Arşi pentru a se continua terapia specifică.”- a declarat Solange Roșu, medic șef UPU Spital de Copii Iași

Politia din Flamanzi s-a autosesizat si a deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. Ramane de vazut daca baiatul s-a autoincendiat sau colegii sai i-au dat foc.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!