Un drum reabilitat în urmă cu trei ani, între Slobozia și Pocreaca, arată mai rău decât în Ucraina

drum

Tranzitarea drumului care face legătura între satele Slobozia și Pocreaca a devenit o adevărată cursă cu obstacole. Pe ambele benzi de circulație, asfaltul s-a surpat din cauza alunecărilor de teren, iar dacă nu se vor lua măsuri urgente, acesta va deveni inaccesibil pentru cele 300 de familii care depind de el. Localnicii care călătoresc cu microbuzele către Iași, mărturisesc că le este teamă în momentul în care traversează porțiunea respectivă.

Deși a fost reabilitat în urma cu trei ani, drumul care leagă satul Pocreaca de Slobozia se află într-o stare deplorabilă, din cauza alunecărilor de teren. Localnicii spun că autoritățile locale știu de situație, dar nu dispun de fonduri sa-l repare. De cealaltă parte, reprezentanții primăriei spun ca proiectul există, însă numai pe hârtie. Din nefericire, banii nu au fost de ajuns pentru a fi acoperite cheltuielile, iar acum se așteaptă aprobarea de la Consiliul Județean.

„Acest drum este de foarte mare interes pentru comunitatea locală, întrucât face legătura între satele Slobozia și Pocreaca. Practic, pe aici trec și cele 4 curse ale microbuzului de călători, Slobozia-Iași. În momentul de față, exista probleme mari pentru că trebuie să circuli foarte atent pe acest tronson. În urma consultărilor specialiștilor, costurile totale ale decapării acestei suprafețe ajunge undeva la 200 de mii de lei, bani pe care după cum spuneam i-am solicitat Consiliului Județean”, a declarat Cociorva Grigore, primar Schitu Duca.

Firmele care asigură transportul între localități, amenință că vor opri cursele, dacă drumul nu va fi reparat.

„Abia se circulă, microbuzul cu greu trece și cam de vreo doi ani s-a lăsat terenul și dacă mai trece des, nu cred că se mai poate circula și oamenii din sat Slobozia nu au cum să vină sau sa meargă în oraș pe alte părți. Nu au alt traseu. Și ar trebui făcut, să se ia măsuri urgente, după aceea se lasă de tot și nu se mai poate face”, a spus Veronica Hersu, localnic.

Autoritățile promit ca până în luna septembrie, dacă se vor aloca sumele necesare de la Consiliul Județean, acel tronson de drum va fi reabilitat, pentru ca elevii și localnicii să circule în siguranță.