Un deținut a ajuns de urgență la spital după ce a înghițit o unghieră de 7 centimetri

Un detinut a fost la un pas de moarte dupa ce a inghitit o unghiera de 7 centimetri. Barbatul a fost dus de urgenta la spital unde s-a incercat extragerea obiectului care i-ar fi putut taia organele. Interventia nu a fost deloc usoara, fiind necesara participarea unei echipe complete de medici si asistente. Din fericire, unghiera a fost aspirata din zona traheei fara alte complicatii.

Medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie au avut o misiune grea. Un detinut a aspirat o unghiera de 7 centimetri care i-a ajuns pe trahee. Echipele medicale au fost solicitate in momentul in care barbatul expectora sange, fiind si primul semn ca ar fi inghitit un corp strain.

Radu Crișan-Dabija, director Spitalul de Pneumoftiziologie Iași

„Interventia a decurs bine ieri, cu foarte multe emotii pe de alta parte pentru ca era un corp strain, taietor si prezenta acestuia la nivelul bronsiilor si a traheei sigur ca se putea transforma foarte usor intr-o drama. Echipa noastra de la Pneumo a reusit sa faca extractia foarte bine, cu suportul Terapiei Intensive.”

Analizele au aratat faptul ca barbatul mai avea un corp strain si in stomac.

Radu Crișan-Dabija, director Spitalul de Pneumoftiziologie Iași

„Un corp taietor poate in orice moment, la cea mai mica scapare, lucrurile pot sa mearga foarte rau, in momentul in care se intervine acest corp putea sa taie peretele traheei. Se putea trasforma intr-o drama. Mai are un corp strain in tubul digestiv, tocmai de aceea a fost consultat de Chirurgie si de Gastroenterologie.”

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași este singura unitate sanitară din Regiunea Moldovei în care se poate realiza aceasta intervenție de aspiratie a corpurilor straine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *