Un deputat vrea desființarea a 2000 de primării din toată țara. Ce impact ar avea asupra bugetului

Deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu a anunțat că partidul pe care îl reprezintă militează pentru o restructurare administrativă care să aducă mai multă eficiență în derularea actului administrativ, dar și cu economii la buget.

”Concret, susținem reducerea numărului de primării, de la 3.300 cât există în prezent, la numai 1.300, cu o reducere substanțială a aparatelor administrative, bugetare, aparate care în forma actuală sunt ineficiente. Din păcate, propunerea noastră nu a fost îmbrățișată decât formal de celelalte formațiuni politice, care au căutat diverse modalități de a contrazice o inițiativă care ar avea rolul de a eficientiza actul administrativ în toate localitățile din România. Celelalte partide invocă totul felul de pretexte în luarea unei decizii, așa că va trebui să mai așteptăm”, a arătat Florin Pușcașu.

Deputatul AUR a spus că un alt obiectiv este reducerea numărului de județe din țară, dar care să nu însemne o regionalizare.

”Ceea ce propunem noi nu este o regionalizare, ci o reducere a numărului de județe din țară. Să păstrăm la nivelul unităților administrativ-teritoriale actuale care au sub 5.000 de locuitori doar ghișee pentru deservirea populației, care să permită derularea actului administrativ în relația cu cetățenii de o manieră mult mai eficientă. De asemenea, vrem să debirocratizăm administrația publică și prin aceasta să reducem și sarcina bugetară prin faptul că vor fi mai puțini angajați. Respingem și regionalizarea, și împărțirea țării pe criterii etnice, iar singurul lucru pe care îl dorim este eficientizarea actului administrativ”, a completat Florin Pușcașu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *