Un deputat rus l-a ironizat pe Vladimir Putin urmărindu-i discursul cu tăiței la urechi

62328745

Un parlamentar rus riscă să fie pedepsit pentru ”discreditarea forțelor armate ruse” după ce a publicat un video în care urmărea discursul președintelui Vladimir Putin având tăiței la urechi.

„A agăța tăiței pe urechile cuiva” este un proverb binecunoscut în Rusia, care înseamnă „a spune minciuni”.

„Sustin pe deplin. Sunt de acord cu totul. Discurs grozav. Nu am auzit așa ceva de 23 de ani. Plăcut surprins”, a scris el în descrierea videoului, ironizând spusele președintelui rus, scrie The Telegraph.

În acest discurs de două ore, Vladimir Putin a promis o victorie în Ucraina și a învinovățit Occidentul pentru război.

Politicianul Mihail Abdalkin va da explicații în fața Tribunalului orașului Novokuybyshev pe data de 7 martie. Până atunci, el deja a fost mustrat de colegii săi din Partidul Comunist.

După invadarea Ucrainei pe 24 februarie 2022, Rusia a intensificat măsurile de reprimare a disidenței publice, aplicând amenzi și pedepse cu închisoarea celor care discreditează forțele armate prin exprimarea unor opinii negative.

Pe 21 februarie, Vladimir Putin a susținut un discurs de aproape două ore, moment în care nu a făcut niciun anunț politic important, cu excepția suspendării participării Rusiei la ultimul tratat de control al armelor nucleare cu SUA.