Un copil în vârstă de 11 ani a murit lovit de fulger în Bulgaria

Este doliu în fotbalul din Bulgaria, după ce un copil de 11 ani, elev al Academiei de Fotbal Dunav Ruse, a murit lovit de fulger în timpul unui antrenament desfăşurat miercuri seara.

Echipa de fotbal Dunav Ruse evoluează în Liga a doua din Bulgaria, dar se consideră că are una dintre cele mai bune academii de fotbal din ţară. Chiar şi aşa, tragedia nu a ocolit academia respectivă.

Miercuri seara, în timpul unui antrenament al echipei de U12 a clubului, desfăşurat pe un teren artificial, un fulger a lovit în plin, punând la pământ mai mulţi copii. În ciuda intervenţiei prompte a echipajului medical, pentru unul dintre copii nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul. 

Un alt copil, de aceeaşi vârstă, a fost transportat în stare critică la spital, şansele de supravieţuire fiind minime. 

Conform BTA, Diyan Dimov, şeful clubului Dunav Ruse, a transmis condoleanţe familiei copilului decedat şi a precizat că speră ca al doilea copil să supravieţuiască, în ciuda prognosticului nefavorabil transmis de medici.

Autorităţile locale au demarat o anchetă pentru a se stabili cu exactitate dacă cineva poate fi tras la răspundere pentru tragedia produsă. Dimov a precizat că reprezentanţii clubului nu-şi pot explica ce s-a întâmplat.

Şeful clubului Dunav Ruse a transmis că membrii staff-ului sunt învăţaţi să trimită copiii la vestiare de la primele semne că ar urma o furtună. Totuşi, miercuri seara, deşi cerul era înnorat, la momentul producerii tragediei încă nu ar fi existat semne că ar urma într-adevăr o furtună.

sursa observatornews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *