Un copil de un an a ajuns cu arsuri grave la Spitalul de Copii din Iași după ce a vărsat o oală cu supă fierbinte peste el

spitalul de copii

Un băiețel în vârstă de un an, din județul Neamț, a fost internat la Spitalul de Copii din Iași cu arsuri grave pe corp, după ce, într-o clipă de neatenție, a vărsat o oala cu supă fierbinte peste el.

Ambulanța solicitată de părinți, l-a transportat inițial pe copil la Compartimentul de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc ”Sf. Dimitrie” Târgu-Neamț. A fost mai apoi transferat la Iași, la Unitatea Funcțională de Arși.

”Copilul a fost internat în Unitatea Funcționala Arși ATI cu diagnosticul de arsură prin contact (lichid fierbinte), grad II-III, extremitate cefalică, trunchi, membre superioare, pe aproximativ 43% suprafață corporală. În prezent, pacientul este intubat orotraheal, ventilat mecanic. În cursul serii de ieri s-a efectuat tratamentul chirurgical primar al leziunilor de arsură, pansament cu presiune negativă. Se continuă în secția ATI tratamentul de suport al funcțiilor vitale.

Sperăm la o evoluție favorabilă, dar deocamdată nu putem spune că este în afara oricărui pericol.”, a declarat dr. Sidonia Susanu, șefa secției de Chirurgie Plastică, Microchirugie Reconstructivă.