Un copil cu arsuri grave, victima a incendiului din comuna vasluiana Tacuta a fost salvat de medicii ieseni fiind externat dupa 2 saptamani de spitalizare

O noua reusita a medicilor de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi. Dupa 13 zile de la internare, unul dintre copiii adusi cu arsuri in urma cumplitului incendiu din comuna vasluiana Tacuta a fost externat.

„A fost internat cu diagnosticele de arsura cai aeriene superioare si inferioare, arsura prin flacara 11% suprafata corporala. De o gravitate foarte mare au fost arsurile pulmonare, care, in oricare centru de arsi din lume pot avea un potential letal. La internare ne-am asumat tratamentul acestui copil, anuntand in acelasi timp Centrul Operational al Situatiilor de Urgenta precum si Centrul de arsi pentru copii superior la nivel national din cadrul Spitalului Grigore Alexandrescu din Bucuresti, coordonat de domnul profesor Enescu, despre posibila necesitate de transfer in urgenta a copilului la Bucuresti. In tratamentul leziunilor pulmonare severe ale acestui copil s-au reunit eforturilor medicilor anestezisti din spitalul nostru, a colegilor de la chirurgie toracica si pnumologie de adulti precum si a colegilor mei chirurgi plasticieni. Impreuna cu domnul profesor Enescu am putut lua cele mai bune decizii de tratament, astfel incat astazi copilul poate parasi spitalul in conditii de siguranta absoluta”, a spus Sidonia Susanu, șefa secției de Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului “Sf. Maria” din Iași.

Va reamintim, in urma incendiului produs in data de 1 aprilie a murit o fetita de 3 ani iar doi copii de 6 si 10 ani au fost adusi cu arsuri importante la Spitalul Sf. Maria. De asemenea, tatal a doi dintre copii a suferit arsuri importante pe 50 la suta din suprafata corpului, acesta fiind transferat la o clinica din strainatate.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!