Un copil a ramas fara un ochi din cauza unei petarde

Artificiile sau petardele sunt instrumente extrem de periculoase chiar si pentru un adult. Medicii trag semnale de alarma si spun ca acestea pot pune viata in pericol daca ajung in mainile copiilor. Recent, un baiat de 13 ani a ramas aproape orb după ce prietenii lui au dat foc unei petarde pe care au pus-o intr-o sticla. Acesta a ajuns in stare grava la Clinica de Oftalmologie a spitalului Sf Spiridon din Iasi.

Adolescentul de 13 ani era la joaca in momentul in care s-a petrecut incidentul. Prietenii lui au aprins o petarda, au pus-o intr-o sticla, iar in urma exploziei acesta a ramas fara ochiul stang.

„A venit cu glob complet dezorganizat, deci cu o plaga mare la un ochi si cu o plaga corneosclerala la ochiul drept. Un ochi din păcate este fără șanse de a vedea, iar celălalt, in acest moment vede 50-60%, după intervenție. Bineînțeles, copilul era socat, vărsa, era foarte emoționat. Din fericire lucrurile merg bine si speram ca ochiul drept este salvat”, a declarat prof. univ. dr. Camelia Bogdănici – Medic Primar Oftalmologie.

Medicii atrag atentia si indeamna parintii sa fie atenti la ceea ce fac adolescentii. Intr-un moment de neatentie, acestia pot ramane cu sechele pe viata. Si un baietel din Botosani a ajuns pe mana medicilor din Iasi după ce a aprins o petarda.

„Atrag atentia părinților, atrag atentia adultilor sa aiba grija si eventual sa nu foloseasca petarde si inclusiv sa aiba grija atunci cand vor aprinde artificii in noaptea de revelion. In fiecare zi, in garda mea de marti, am avut un caz. A fost un copil din judetul Botosani, a venit la miezul noptii cu o petarda care a aprins-o in fata mamei si a avut din fericire doar multipli corpi straini corneo-conjunctivali si o eroziune corneana etse sub tratament si aici recuperarea va fi buna”, a adaugat prof. univ. dr. Camelia Bogdănici – Medic Primar Oftalmologie.

Polițiști au inceput deja controalele si acorda amenzi uriase persoanelor care vand sau cumpara elemente pirotehnice neautorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *