Un copil a murit la spitalul din Pașcani. Părinții acuză medicii de malpraxis

Sharing is caring!

Un copil de 7 ani din Pascani, judeţul Iaşi, a murit la spitalul din localitate, iar parintii acuza medicii si unitatea sanitara de malpraxis.

Copilul a fost initial diagnosticat de medicul de familie cu varicela, insa dupa cateva zile in care starea micutului s-a inrautat, parintii au chemat ambulanta. Baiatul a fost transportat la Spitalul din Pascani, dar parintii sustin ca nu a fost tratat ca o urgenta desi copilul se simtea rau. De la Unitatea de Primiri Urgenţe a fost directionat spre secia de Pediatrie unde i s-a administrat un tratament, insa la scurt timp copilul si-a pierdut conștiița si a avut nevoie de manevre de resuscitare.

Parintii sustin ca sectia nu avea defibrilator si medicii au fost nevoiti sa aduca aparatura de la unitatea de primiri urgente care se afla 5 etaje mai jos in acelasi imobil. Manevrele de resuscitare au durat 2 ore, insa fara succes.Ulterior, medicii le-au spus parintilor ca ar fi fost vorba de o infectie cu menigococ in cazul baiatului. Directia de Sanatate Publica Iasi a demarat o ancheta in acest caz.

Familia copilului este convinsa ca moartea a fost cauzata in primul rand de neputinta si incompetenţa unui sistem care a intrat in moarte clinica inaintea micutului. Parintii copilului de 7 ani sunt decisi sa actioneze in instanta toate institutiile pe care le considera responsabile de moartea baiatului.

shares