Un copil a inghitit anticonceptionalele mamei

anticonceptionale_pastile

Atentie sporita pe unde asezati medicamentele, mai ales cand aveti copii mici! Un copil de doi ani a ajuns la spital dupa ce a inghitit din greseala mai multe comprimate anticonceptionale pe care le-a gasit in casa.

Medicii din Unitatea de Primire a Urgentelor de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ spun ca, nu prezenta simptome care sa indice prezenta unor reactii adverse, insa a ramas internat pentru supraveghere. Starea copilului este una buna, nefiind pusa viata in pericol

dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al Spitalului de Copii “Sf. Maria”: „Partea buna a lucrurilor este ca anticonceptionalele orale nu sunt pe lista substantelor toxice, dar ca orice medicament pot da reactii, mai ales ca e vorba de un copil si de cantitate mare. Un medicament care nu are indicatii. Ca atare, pacientii sunt evaluate in urgenta si necesita supraveghere in toxicologie pentru a surprinde evolutia czului. De cele mai multe ori, in proportie de aproape 100 la suta evolutia este favorabila atat pe termen scurt cat si lung, fara probleme deosebite pentru copil”.

Specialistii mai spun ca grupa de varsta intre un an si cinci ani este cea mai predispusa sa inghita accidental medicamente.