Un consilier USR din Iași ridică un imobil cu 9 etaje într-o zonă unde sunt permise, prin PUG, construcții cu 1 sau 2 etaje

modernizare-bucium-constructie-imobild-640x400

Iulian Hușanu, consilier local al USR, vrea să construiască o clădire-mixtă cu 9 etaje într-o zonă unde sunt permise, prin planul general, construcții cu 1 sau 2 etaje, anunță Ziarul de Iași.

Proiectul este propus de Urvas Com SRL, firmă care aparține consilierului USR.

Contactat de jurnaliștii ieșeni, consilierul spune că imobilul lui va fi „un exemplu” pentru viitorul șoselei Bucium, arteră care, în opinia acestuia, trebuie ridicată la rangul de bulevard și să evolueze „de la ruralul” cu care ieșenii s-au obișnuit.

În 2021, Hușanu a demisionat din Consiliul Local (CL) după ce presa locală a dezvăluit afacerile firmei sale cu statul, dar a revenit ulterior asupra deciziei.

Marius Bodea, senator USR, îi cere consilierului demisia pe un grup de comunicare intern, scrie Ziarul de Iași.

”Am fost surprins să aflu despre proiectul imobiliar al lui Iulian Huşanu, care nu respectă reglementările zonei în care urmează acesta să construiască un bloc. Din punctul meu de vedere, Iulian Huşanu are o alegere simplă de făcut: ori funcţia de consilier local şi membru USR Iaşi, ori proiectul imobiliar de 9 etaje pe care doreşte să îl dezvolte într-una dintre cele mai sufocate zone ale Iaşului, Buciumul”, a scris Marius Bodea.