Un coif vechi de peste 300 de ani a fost găsit în casa unui bărbat din Argeș

ODAmaD00NDAmaGFzaD01MTIzYTE0MTcwZDY0MTAxMjRkMGFkMWUwZTJiMDIwNQ==.thumb

În urma unor percheziții făcute în orașul Ștefănești, în casa unui bărbat de 55 de ani a fost găsit un coif de tipul unui „turban turcesc cu diademă”, posibil din secolul al XVIII-lea și susceptibil să aparţină patrimoniului cultural național. Omul intenționa să vândă obiectul pe internet.

„Un coif – turban turcesc cu diademă, posibil din secolul al XVIII-lea, susceptibil să aparţină patrimoniului cultural naţional, a fost descoperit în urma unei percheziţii desfăşurată în cursul zilei de 25 ianuarie a.c., de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş. Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, în care se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat de bunuri care fac parte din patrimoniul cultural şi tăinuire”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Argeş.

Artefactul a fost ridicat de oamenii legii şi va fi predat Direcţiei Judeţene pentru Cultură Argeş, în vederea efectuării unei expertize de specialitate.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită şi luarea măsurilor legale care se impun.