Un ciclon mediteranean va traversa Romania

ciclon

Meteorologii se asteapta ca un ciclon mediteranean sa patrunda pe teritoriul Romaniei in acest week end. Va ploua mult iar temperaturile vor fi mai scazute pentru aceasta perioada. De abia, saptamana viitoare vremea va reveni la normal.

Ciclonul mediteranean care a afectat sudul Italiei si Grecia va ajunge si in Romania. Meteorologii se asteapta ca acest ciclon sa scada din intensitate.

Ovidiu Machidon – specialist Centrul Meteorologic Regional Moldova: „Vremea devine instabila, acel ciclon va aduce o vreme in racire, precipitatii abundente in week end care vor continua si la inceputul saptamanii pana marti dupa care vremea se apropie din punct de vedere termic de aceasta perioada. Temperaturile maxime vor atinge 20-22 grade cel mult, asta pe parcursul zilei de luni cand va fi racoare dupa care miercuri tenperaturile isi vor reveni si vor urca la 25-27 grade”. 

Temporar, aversele de ploaie pot avea si character torrential iar local vom putea avea si cantitati impresionante de precipitatii. Se vor semnala descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si izolat grindina.

Ovidiu Machidon – specialist Centrul Meteorologic Regional Moldova: „Ciclonul va veni, asta stim si cu 24 ore inainte vom putea sti si ce intensitate vom avea din punct de vedere pluviometric”.