Un ciclon din Marea Mediterană traversează România. Vremea se va schimba în toată țara

hurricane-g92f4b2eda_1280

foto: Gândul

Un ciclon format în Marea Mediterană ajuns astăzi în România, va traversa țara de la sud-vest către nord-vest, începând de vineri după-amiază și până în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Vremea va fi afectată, se semnalează ploi, rafale de vânt, precum și ninsori în zonele montane înalte. 

„Acum avem o presiune crescută, după care va scădea presiunea și se va realiza o legătură frontală între un sistem de presiune scăzută din zona Mării Mediterane cu o presiune ceva mai scăzută dinspre zona Rusiei. Acest sistem frontal va traversa țara vineri, va ajunge în partea de vest, după care foarte rapid ajunge și în celelalte regiuni”, a explicat, pentru Gândul, Meda Andrei, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie.

Meteorologul a specificat că nu vor fi canități mari de precipitații, fiind așteptat să se cumuleze aproximativ 15 – 20 de litri pe metru pătrat.

În majoritatea regiunilor, vântul se va intensifica și va atinge viteze mai mari în sud-est, sud-vest și în zonele montane. Ăn weekend se anunță temperaturi ridicate pentru această perioadă, mai ales în sudul țării.

În schimb, de săptămâna temperaturile vor scădea ajungând la maxim 7-9 grade celsius pe timpul zile, iar noaptea se preconizează că vor fi temperaturi negative.

Ziua Națională a României, 1 decembrie, se anunța a fi una friguroasă din cauza tempretaurilor negative din noaptea de marți spre miercuri, care se vor înregistra în aproape toată țara

Potrivit meteorologului Andrei Meda, după 3 decembrie este posibil să crească mai mult presiunea și să țină departe de România aceste sisteme frontale aducătoare de precipitații.