Un centru de stiinta va fi realizat la Iasi

Muzeul-Stiintei-si-Tehnicii-Iasi

Pana in 2026 va fi realizat la Iasi un centru de stiinta. Proiectul finantat prin PNRR propune crearea a 4 muzee, fie prin revitalizarea unor clădiri existente, fie crearea unor muzee noi, și dotarea adecvată a acestora pentru atragerea vizitatorilor, în special a celor tineri.

„Tinerii au un mare potențial creativ şi constituie un public receptiv fată de nou și față de promovarea noilor tendințe, fiind consumatori participativi. Utilizarea noilor tehnologii de informare și comunicare este o sursă considerabilă de creativitate și inovație. Se urmărește crearea de experiențe captivante prin realitatea virtuală, aducerea muzeului în casa vizitatorilor virtuali, crearea de ”muzee fără pereți” și folosirea dispozitivelor vizitatorului în muzeu”, se expune in prezentarea PNRR.

Se vor identifica și alte soluții reziliente și sigure, pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului, care să implice din nou publicul existent și să atragă public nou. Se propune realizarea de trei centre ale științei, în 3 orașe mari din România Sibiu, Iasi, București respectiv crearea unui muzeu interactiv al fotografiei în Târgu Mureș.