Un bulgar a încercat să intre în România cu 890 de kg de tutun. Acesta a fost oprit de polițiștii de frontieră

62316237

O cantitate de aproape o tonă de tutun neprelucrat a fost găsită de poliţiştii de frontieră din Giurgiu, ascunsă în compartimentul pentru marfă al unui microbuz. Şoferul, un cetăţean bulgar, intenţiona să introducă marfa în ţară fără documente legale.

Poliţia de Frontieră a anunţat, miercuri, că la PTF Giurgiu-Rutier, s-a prezentat, marţi, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 57 de ani, care conducea un microbuz înmatriculat în Bulgaria.

La control, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul marfă al microbuzului, mai multe cutii încărcate cu tutun neprelucrat, în cantitate totală de 890 de kilograme.

Şoferul nu avea documente de provenienţă pentru produse, întreaga cantitate de tutun fiind reţinută în vederea continuării cercetărilor la S.T.P.F. Giurgiu.

Cetăţeanul bulgar este cercetat pentru producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, faptă prevăzută şi pedepsită de art.452, alin.1, lt.a, din Legea nr.227/2015 şi infracţiunii de fals material în înscrisuri sub semnătură privată, faptă prevăzută şi pedepsită de art.322 Cod penal şi uz de fals, art.323 Cod penal, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet.