Un botoșănean a murit în Alpi, a doua zi după ce a scăpat cu viață dintr-o avalanșă. Se întorsese să-și recupereze câinii

Mugurel-Buga

Un botoșănean stabilit în Italia de peste 20 de ani, cunoscut antrenor de ciclism, a murit în Alpi a doua zi după ce a scăpat cu viață dintr-o avalanșă.

A urcat din nou pe munte pentru a-și recupera animalele de companie: doi câini husky. Însă, de această dată, și-a găsit sfârșitul.

Mihail Mugurel Buga avea 60 de ani și era într-o formă fizică foarte bună, spun apropiații săi. Bărbatul practica ciclismul, schiul, și urca pe munte foarte des. În toate plimbările sale era mereu însoțit de cei doi câini husky pe care îi creștea – Timun și Gary. Ultima dată, românul a plecat spre munți sâmbătă, în Alpi, la granița dintre Italia și Elveția, unde urma să schieze pe vârful Pizzo di Emet. Era fericit, povestește fiica sa, căreia i-a și trimis câteva poze spectaculoase.

Sportivul a încercat să refacă traseul ca să își recupereze cei doi câini. Cel mai probabil, patrupedele nu au vrut să plece de pe munte fără stăpânul lor. Decizia, din păcate, i-a fost fatală.

Mihail Mugurel Buga avea trei copii. În România, a fost profesor de matematică, în Suceava, și a continuat să predea apoi în orașul italian Lecco. Era membru activ în asociația Masters of Romania – dedicată ciclismului – și a participat la două dintre cele trei competiții organizate de aceasta.