Un bilet de 2 lei 50

Maine, in plenul Consiliului Local, vor fi supuse spre aprobare noile tarife pentru tichetele de calatorie in transportul public local. Planul tarifar, ce va intra în vigoare în luna iunie, aduce mai multe noutăţi, dar şi o scumpire a unei călătorii la 2,5 lei, cu 50 de bani mai mult decât în prezent. În acelaşi timp, biletul că două călătorii va fi 5 lei.

O facilitate nou introdusă de Compania de Transport Public (CTP) vizează biletul cu o călătorie valabil timp de 120 minute şi care va costa 2,5 lei, indiferent de numărul de transbordări în perioada menţionată.
Si introducerea abonamentului unic cu o valoare de 80 lei este o noutate. Daca in prezent, un abonament pe toate liniile costă aproape 120 lei, abonamentele unice vor fi disponibile şi pentru o zi (10 lei) sau şapte zile (20 lei).

Tot din iunie, se vor comercializa abonamente unice pentru 6 luni -400 lei şi, respectiv, 12 luni -800 lei. În schimb, CTP nu va mai pune la vânzare abonamente de linie sau seturi de bilete cu 10 călătorii, ultimul tip de tichet fiind destul de popular în rândul ieşenilor.

„Scopul companiei este de a încuraja ieşenii să apeleze la tipurile de abonamente unice, o alternativă la setul de bilete fiind abonamentul unic pe 7 zile.” sustin oficialii CTP Iasi

În cazul pensionarilor şi a elevilor şi studenţilor sunt menţinute facilităţile anterioare prin oferirea de grauităţi şi, respectiv, reduceri cu 50% a tichetelor de călătorie. CTP va avea o politică tarifară ce va include şi localităţile limitrofe ale Iaşului (aşa numita „zona 2“), evident în comunele unde există deja transport asigurat de companie şi acolo unde se are în vedere introducerea de curse. Abonamentul unic pe 30 de zile aferent zonelor limitrofe Iaşului şi care va costa 30 lei în interiorul „zonei 2“.

„Comparativ cu tipurile de călătorie utilizate în prezent, propunerea de stabilire a unui nou plan tarifar pentru transportul local are la bază necesitatea adaptării la nevoile călătorilor şi încadrării
în limite de tarif rezonabile şi sustenabile din punct de vedere economic şi social“, se arată în referetul de specialitate întocmit de conducerea CTP, document-suport pentru aprobarea proiectului de hotărâre.

Noul plan tarifar va intra în vigoare pe parcursul lunii iunie.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!