Un bătrân s-a legat cu lanțuri în fața Judecătoriei Hârlău. Acesta riscă să rămână pe drumuri

Lungu-Constantin-legat-cu-lanturi-7

Constantin Lungu din comuna Scobinți s-a legat astăzi cu lanțuri în fața Judecătoriei Hârlău pentru a protesta impotriva unor nedreptăți în urma cărora ar putea rămâne pe drumuri, relatează Dezvăluirea

Bătrânul a povestit că a cumpărat o casă in anul 1987 iar o alta familie vrea sa-l lase pe drumuri pretinzând ca deține proprietatea, in baza unui testament din anul 1994.

„La toate procesele eu am cerut sa mi se arata acest testament să văd dacă există. Am făcut și cerere la instanță sa mi se prezinte testamentul dar am fost refuzat. Daca nu este nimic de ascuns de ce nu mi se arata acest testament?”, a spus Constantin Lungu.

Încă de la primele ore ale dimineții, Constantin Lungu un barbat in varsta de 66 ani s-a legat cu lanțuri de un copac in fața Judecătoriei orașului Hârlău din județul Iași. Bătrânul a ales să protesteze astfel față de faptul că, in cazul său, Justiția nu și-a făcut datoria și din această cauza riscă să ramână pe drumuri.

Astfel, Constantin Lungu a cumpărat în anul 1987, o casă și terenul aferent in satul Zagavia din comuna Scobinți. O altă familie din sat revendica proprietatea batranului pretinzand ca a obtinut-o printr-un testament, intocmit de cei care au vandut si casa, in anul 1994. Disperarea batranului este determinată de faptul ca in ultimii ani s-au derulat o serie de procese civile privitor la casă și teren iar familia cu care se lupta a castigat procesele in baza respectivului testament despre care Constantin Lungu spune ca nici macar nu exista pentru ca nici Justiția nu vrea să-l prezinte.

„Vreau să văd și eu acel testament. L-am cerut la toate procesele dar familia cu care ma judec, familia Budeanu nu l-a prezentat. Au prezentat un certificat de moștenitor atat. Am făcut si cerere la instanta sa-mi elibereze testamentul care s-ar afla la dosarul civil care a dus la eliberarea certificatului de moștenitor. Judecătorii mi-au respins cererea de eliberare a unei copii dupa acest testament. Eu nu am vazut niciodata acest testament. Eu am dat bani pe casa și teren. Locuiesc acolo de 35 de ani. O să stau legat în lanțuri până când o să văd că se face dreptate”, a declarat Constantin Lungu.