Un batran a lovit cu masina un marfar incarcat cu metanol. Scurgeri de alcool metilic sesizate in gara Bacau

accident-feroviar-747x420

Azi noapte, in jurul orei 1:00, un batran in varsta de 77 ani din Piatra Neamt a vrut sa traverseze calea ferata printre barierele coborate iar masina pe care o conducea a fost lovita de un marfar cu 39 vagoane.

In urma impactului, barbatul a fost ranit fiind transportat la spital. Trenul si-a continuat drumul spre Slobozia, statia finala dar in gara Bacau unul dintre vagoane prezenta scurgeri de metanol.

La fata locului, s-a deplasat o autospecială cu apă și spumă, o autospecială pentru interventii in cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice sau radiologice (CBRN) și o unitate SMURD încadrate cu un ofiter și 11 subofiteri, de la Detașamentul ISU Bacau și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Bacău.

Garnitura de tren a fost oprită în municipiul Bacău, în zona străzii Constantin Ene (Parcul Cancicov).

Până la remedierea defecțiunii, traficul feroviar a fost oprit. O echipă de mentenanță de la GFR Pascani a intervenit, iar traficul feroviar a fost reluat la ora 05.00.

Recipientele cu metanolul provenit din scurgere (60 l în 3 bidoane a 20 l) au fost preluate de către echipa de mentenanță pentru a fi predate expeditorului din Dornești (Suceava).