Un bărbat în vârstă de 30 de ani, acuzat de viol în Franța a fost prins la Bacău

Un bărbat în vârstă de 30 ani, urmărit internaţional pentru lipsire de libertate, tentativă de omor şi viol, infracţiuni comise în Franţa, a fost prins de poliţişti în localitatea Ştefan cel Mare, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău. 

„Cel în cauză se sustrăgea de la executarea unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Franţa, prin care s-a solicitat arestarea acestuia în vederea predării, pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate, tentativă de omor şi viol, fapte prevăzute de Codul penal francez. Persoana urmărită a fost escortată cu sprijinul luptătorilor pentru acţiuni speciale Bacău şi prezentată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea sa pentru o perioadă de 24 ore, fiind încarcerată în Arestul I.P.J Bacău”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru. 

Autorităţile judiciare române efectuează demersurile necesare declanşării procedurii de predare către autorităţile judiciare franceze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *