Un bărbat din Vaslui a fost prins beat şi fără permis, la volanul unei mașini cu număr fals de înmatriculare

Politia-Rutiera-640x400

Un bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna vasluiană Oşeşti, este cercetat de poliţişti după ce a fost prins conducând un autoturism cu numere false de înmatriculare, aflându-se în stare de ebrietate şi fără să deţină permis de conducere.

Potrivit IPJ Vaslui, bărbatul a fost prins sâmbătă noaptea pe o stradă din oraşul Negreşti, după ce un echipaj de poliţie a încercat să îl oprească pentru un control, iar conducătorul auto şi-a continuat deplasarea.

„Poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia, cu autospeciala de poliţie, până în zona intersecţia străzilor Tudor Vladimirescu şi Unirii, unde autoturismul a acroşat un scuar stradal şi a fost avariat. Bărbatul a fost imobilizat şi condus la sediul unităţii de poliţie pentru efectuarea de cercetări. Procedând la efectuarea de verificări, poliţiştii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Din cercetările efectuate, s-a mai stabilit şi că placuţele cu numerele de înmatriculare aparţin unui alt autoturism, proprietatea unui bărbat din comuna Zăpodeni, autoturismul condus şi depistat nefiind înmatriculat pe teritoriul statului român”, au precizat, luni, reprezentanţii IPJ Vaslui.