Un bărbat din Satu Mare și-a ascuns canabisul în pereții casei

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus, sâmbătă, reţinerea unui inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deţinerea, fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. El a fost oprit în trafic, de către un echipaj al poliţiei rutiere, iar în urma narcotestării, rezultatul a fost pozitiv pentru două substanţe cu efect psihoactiv. Ulterior, în urma percheziţiilor domiciliare, procurorii au găsit, în pereţii mansardei, peste un kilogram de canabis.

„În urma controlul efectuat în interiorul autoturismului, de către poliţişti din cadrul Serviciului de Combaterea Criminalităţii Organizate Satu Mare, a fost descoperită, într-un compartiment ascuns, o cantitate de canabis. Inculpatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevare de probe biologice. Ulterior, a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie la domiciliul acestuia, fiind descoperită, disimulată în pereţii mansardei, cantitatea de peste 1 kilogram de canabis”, arată comunicatul de presă al DIICOT.

În cursul aceleaşi zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

„Acţiunea a beneficiat de sprijinul Biroului Rutier Satu Mare şi a unui echipaj canin din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj-Napoca. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *