Un bărbat din Miorcani a murit după ce casa în care locuia a luat foc

pompieri-noaptea11

Un bărbat de 84 de ani, din localitatea Miorcani, și-a pierdut viața în urma unui incendiu care i-a cuprins bunurile din camera unde locuia. S-a întâmplat în această după-amiază. Alarma a fost dată chiar de ginerele victimei.
La fața locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Darabani, dar și pompierii voluntari din comuna Rădăuți Prut. Primii care au ajuns la fața locului au fost voluntarii din comună. Aceștia au constatat că ardeau bunurile din camera unde locuia bărbatul, iar acesta era decedat pe pat.

Cel mai probabil probabil, evenimentul s-a produs după ce mai multe materiale combustibile așezate lângă soba încinsă s-au aprins.

Pentru siguranța dumneavoastră și pentru a vă proteja casa de un posibil incendiu, aveți grijă la modul de exploatare a sistemelor și a mijloacelor de încălzire.

Nu așezați materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete!

   Nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului!

   Nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia!

   Nu puneți hainele la uscat, pe sobă!

   Amplasaţi, în faţa sobelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere.

   Nu aprindeți focul cu benzină;

   Stingeți focul dacă părăsiţi locuința sau înainte de a adormi!