Un bărbat din Galați a fost salvat de echipa medicală a Spitalului Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași

Un bărbat de 64 de ani din Galați a trecut prin două luni de chin și dureri, fără să știe că suferă de o fractură de coloană.

În ciuda suferințelor intense și a temerilor sale că nu va mai putea merge vreodată, speranța i-a fost redată datorită intervenției realizate de echipa medicală de specialiști ai Spitalului Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Folosind un cadru pentru a se deplasa, viața lui a fost redusă la o luptă continuă cu durerea și dependența de ajutorul celor din jur.

A primit recomandarea de a se adresa Spitalului de Neurochirurgie din Iași, unde a primit și diagnosticul corect – fractură de coloană vertebrală. Operația a fost programată rapid pentru a repara fractura și pentru a-i reda bărbatului șansa la o viață activă. Neurochirurgii au reușit să finalizeze intervenția chirurgicală cu succes. Bărbatul a recăpătat treptat controlul asupra picioarelor sale, ceea ce a fost descris de el însuși ca fiind “o minune”. Acum privește cu optimism spre viitor și speră să-și recapete în întregime mobilitatea în urma procesului de recuperare.

“Mi s-a recomandat, după ce mi s-au efectuat niște radiografii, să vin aici în cel mai scurt timp posibil. Aceasta reprezintă singura șansă pe care o am. Am apelat la domnul doctor, care a fost extrem de amabil și mi-a răspuns imediat. M-a programat, am venit și am început lupta pentru recuperare. Pe lângă faptul că domnul doctor este un specialist extraordinar, a reușit să aducă aici niște echipamente de ultimă generație, de care nu dispune nimeni în România.

Am venit foarte târziu aici, deoarece în Galați nimeni nu a reușit să descopere că sufăr de o fractură la coloană. Treptat, traumatismul și-a făcut efectul și am pierdut complet mobilitatea. Mă deplasam din ce în ce mai dificil, având ambele picioare afectate. În prezent, situația s-a ameliorat, sunt pe drumul recuperării.”, a spus Edurt – Iani KEVOECHIAN, pacient.

“În urmă cu două luni, a suferit un traumatism la nivelul coloanei. A urmat o serie de investigații specializate în localitatea sa de domiciliu. La momentul respectiv, s-a decis să urmeze un tratament conservator, constând în imobilizarea coloanei. Cu toate acestea, starea sa clinică s-a înrăutățit, manifestând dureri intense și o incapacitate de a merge, ceea ce este denumit parapareză – adică imposibilitatea de a-și mișca picioarele. A venit la noi pentru consult și s-au efectuat investigații suplimentare. Diagnosticul a relevat o fractură mai veche, necesitând intervenție chirurgicală pentru stabilizarea coloanei și remodelarea canalului spinal, care găzduiește măduva spinării și rădăcinile nervoase.

Evoluția sa este favorabilă, iar într-un viitor apropiat – aproximativ câteva luni – cu un program de recuperare adecvat, este de așteptat să își îmbunătățească calitatea vieții. Scopul este să poată merge din nou sau cel puțin să-și îndeplinească necesitățile personale. Aceasta înseamnă foarte mult pentru pacient, având în vedere că atunci când a ajuns inițial la noi, era imobilizat și a necesitat o intervenție chirurgicală complexă. Cu atât mai mult cu cât, pe lângă traumatismul suferit, avea și o afecțiune a oaselor, care le făcea mai fragile și aducea riscuri suplimentare în cadrul intervenției chirurgicale.

Această intervenție chirurgicală a fost realizată în echipă, într-un mod multidisciplinar, conform practicii noastre obișnuite în cadrul spitalului nostru. Trebuie să menționez că pacientul este un caz aparte, datorită credinței sale personale. Când a venit inițial la consultație, avea încredere că va fi vindecat și se va recupera complet, iar această încredere persistă și în prezent. Consider că, pe lângă procedurile medicale efectuate, încrederea sa în sine și convingerea că se va insanatosi au contribuit semnificativ la starea sa actuală. Îi dorim multă sănătate în continuare.”, a declarat Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, managerul Spitalului Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *