Un bărbat din Dumesti a fugit de politie, baut la volan și fără permis

etilotest-750x400

Poliţiştii Serviciului Rutier Iaşi au efectuat semnal de oprire unui conducător auto, însă pentru că nu a oprit au pornit în urmărirea autoturismului, care a fost blocat la scurt timp cu autospeciala de poliţie.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto – un bărbat, din comuna Dumeşti – a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat să fie condus la o unitate medicală, pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor în bazele de date a rezultat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge şi conducerea unui auto fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

În baza probatoriului administrat în cauză acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale.