Un bărbat din Bacău a furat din scara blocului unde locuiește. Polițiștii l-au reținut pentru furt
La data de 03 august a.c, polițiștii Secției 1 Poliție Bacău au fost sesizați de un localnic de 43 de ani cu privire la faptul că ar fi surprins o persoană necunoscută care ar fi sustras bunuri de pe casa scării imobilului unde locuiește.
Cercetările au fost preluate de polițiștii de investigații criminale care, în urma vizionării înregistrărilor video și a investigațiilor efectuate, au identificat un bărbat de 39 de ani, din Bacău.
Acesta este cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt, iar în urma probatoriului administrat a fost reținut de polițiști și introdus în Arestul I.P.J Bacău.
Sfaturile polițiștilor:
Se disting două tipuri de bariere utile protejării bunurilor:
a. fizice, constituite din elemente, în special, mecanice de siguranţă (uşi, încuietori, grilaje, obloane, seifuri, pereţi etc.);
b. „psihice”, care descurajează infractorii sau detectează în fază incipientă o tentativă de pătrundere prin efracţie (sisteme de securitate perimetrală, antiefracţie, control al accesului sau sisteme de supraveghere şi înregistrare video).
O îmbinare judicioasă între barierele fizice şi cele psihice poate genera o protecţie eficientă.
Barierele fizice au rolul de a întârzia cât mai mult pătrunderea sau accesul la valori al infractorilor. Este necesar ca acest timp să fie suficient pentru ca cineva să sesizeze ceea ce se întâmplă şi să anunţe Poliţia. De asemenea, întârzierea necesară pentru depăşirea acestor bariere îi determină pe cei în cauză să renunţe.
„Barierele” psihice au drept scop descurajarea infractorilor, sugerându-le ideea ca acţiunile lor sunt în permanenţă supravegheate şi pot deveni probe în instanţă. Un sistem electronic de securitate este foarte util.