Un barbat de 78 de ani cu AVC acut a fost salvat de echipa de neurologi si radiologi interventionisti a Spitalului Clinic Judetean Suceava

In data de 17 martie 2024, echipa de medici neurologi si radiologi interventionisti a SCJU Suceava a rezolvat cu succes primul AVC acut trimis de la Spitalul Municipal Barlad.

Singurul centru de tratament endovascular al AVC din Moldova si unul dintre cele 10 centre de la nivel national, isi extinde arealul medical de tratare a pacientilor cu AVC acut.

Activitatea centrului de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta ” Sf. Ioan cel Nou ” Suceava se desfasoara in program permanent 24 din 24 de ore, 7 zile din 7, prin eforturi uriase din punct de vedere al resursei umane ( cadre medicale din sectia de neurologie si Laboratorul de Radiologie Interventionala), precum si prin eforturi financiare remarcabile d in partea spitalului , deoarece in continuare Ministerul Sanatatii nu poate sustine decat o mica parte din aceasta activitate.

Un barbat de 78 de ani cu AVC acut a fost salvat de echipa de neurologi si radiologi interventionisti a Spitalului Clinic Judetean Suceava

Costul total al tratarii unui astfel de pacient depaseste suma de 15000 Lei, Spitalul Clinic Judetean Suceava clasandu-se pe locul patru la nivel national ca si numar de pacienti tratati, la diferenta foarte mica de Centrul clasat pe locul 3.

In cursul zilei de 17 martie 2024 la ora 17 , echipa medicala suceveana a fost anuntata cu privire la un barbat de 78 de ani din Barlad, cu AVC, iar in aproximativ 3 ore pacientul a fost admis in sala de cateterism, beneficiind de cel mai modern tratament al AVC, cu evolutie favorabila.

Plecarea ambulantei cu pacientul din Barlad a fost intarziata din cauza ca spitalul se afla in imposibilitatea efectuarii investigatiei CT, asa cum impune protocolul medical, neavand linie de garda pe specialitatea radiologie.

Deficiente medicale in ceea ce priveste gestionarea medicala a AVC-urilor se gasesc in aproape toate spitalele care trimit pacienti la Suceava, de aceea facem apel catre institutiile abilitate, pentru ca acestea sa tina pasul din punct de vedere al resursei umane, financiare si a bazei materiale cu SCJU Suceava, pentru a trata modern si eficient cat mai multi pacienti din toate regiunile tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *