Un barbat de 27 de ani a fost arestat 30 de zile pentru trafic de migranti

În data de 26 aprilie a.c., în jurul orei 01.30, un poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși a observat, folosind tehnica specifică de supraveghere ce funcționează pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii Râșești, judeţul Vaslui, la malul râului Prut, două persoane de sex masculin care nu-și justificau prezența în zonă.

Un barbat de 27 de ani a fost arestat 30 de zile pentru trafic de migranti

În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă şi au interceptat și legitimat persoanele în cauză. Deoarece bărbații, cetățeni din Republica Moldova, în vârstă de 24 de ani, respectiv, 27 de ani, nu dețineau documente prin care să poată proba intrarea legală în România, au fost conduși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși în vederea continuării cercetărilor.

Concomitent au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin şi cercetările în cauză au fost efectuate în comun.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi cetățeni moldoveni au trecut ilegal frontiera dintre cele două țări sprijiniți de un bărbat cu cetățenie dubla, română și Republica Moldova, în vârstă de 27 de ani, care urma să-i preia de pe teritoriul României și să-i ducă în București, unde cei doi intenționau să-și găsescă un loc de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *