Un bărbat care l-a amenințat pe Joe Biden pe rețelele de socializare a fost împușcat de FBI

Agenţi speciali ai Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au împuşcat mortal un suspect, miercuri dimineaţă, în Provo, statul Utah, în timpul unei operaţiuni de arestare şi de percheziţie, relatează BBC și CNN.

Agenții FBI au efectuat un raid la domiciliu lui Craig Robertson, cu câteva ore înainte ca președintele Biden să vină într-o vizită în acest stat. Ei au intervenit după ce Robertson publicase amenințări la adresa lui Biden, pe mai multe rețele de socializare, precum și la adresa unui procuror care îl anchetează pe Donald Trump în dosarul Stormy Daniels. În mai multe mesaje, Robertson a vorbit despre uciderea lui Joe Biden, postând inclusiv fotografii cu arme.

„Înțeleg că Biden vine în Utah. Îmi scot costumul de camuflaj și curăț praful de pe pușca de lunetist M24”, scrisese Craig Robertson, într-un mesaj pe Facebook.

Robertson intrase în vizorul agenților federali încă martie, după ce publicase o amenințare împotriva procurorului Alvin Bragg pe Truth Social – rețeaua de socializare deținută de Trump. Mesajele au continuat până marți, 8 august, când Robertson a scris din nou un mesaj amenințător la adresa liderului SUA.

„Poate că Utah va deveni faimos săptămâna aceasta ca fiind locul în care un lunetist l-a eliminat pe marxistul Biden”, a scris Robertson.

După intervenție, FBI nu a dat mai multe detalii, ci doar a transmis că „suspectul este decedat”. Biroul Federal de Investigații a precizat ulterior, într-un comunicat, că „investighează un incident armat în care a fost implicat un agent, care a avut loc miercuri, 9 august 2023, în jurul orei 6.15 dimineaţa, în Provo, Utah”.

sursa libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *