Un bărbat a pretins că este diplomat la frontieră, intenționând să introducă în România 8000 de pachete de țigări de contrabandă

62312004

Un bărbat cu dublă cetățenie română și Republica Moldova, care susținea că este diplomat intenționa să introducă în țară peste 8.000 de pachete de țigări de contrabandă.

„În data de 20 decembrie a.c, în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pe banda destinată corpului diplomatic, un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 54 de ani, pasager într-un autoturism înmatriculat în R. Moldova, cu destinația București”, a transmis Poliția de Frontieră.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un set de documente, ce s-au dovedit a fi false, prin care invoca calitatea de diplomat în cadrul unei autorități regionale care luptă împotriva criminalității.

„În baza profilului de risc ‘contrabandă’ existent la nivelul punctului și ca urmare a suspiciunilor create de documentele fanteziste prezentate la control, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit în cutii și valize aflate în autoturism și în portbagajul acestuia, cantitatea totală de 8.100 de pachete de țigări de diferite mărci și trei litri de băuturi alcoolice, cu timbru de acciză Republica Moldova”, se mai arată în documentul citat.