Un bărbat a ieșit pe aripa avionului în semn de protest, supărat că zborul întârzie 5 ore, în Aeroportul Mexico City

Un bărbat a deschis o ieșire de urgență și a mers pe aripa unui avion pentru că zborul a întârziat aproape 5 ore. Aeroportul Internațional din Mexico City a recunoscut acest fapt și a precizat că individul a fost predat poliției, potrivit AP.

Aeroportul internațional din Mexico City a recunoscut că un bărbat a deschis o ieșire de urgență și a ieșit pe o aripă a unui avion care era parcat și aștepta să decoleze joi. Aeroportul a precizat că bărbatul a fost predat poliției.

Zeci de pasageri au semnat o copie scrisă a unei declarații în care afirmă că respectiva companie aeriană i-a făcut să aștepte timp de patru ore fără ventilație sau apă, în timp ce zborul a fost întârziat.

Potrivit unor fotografii ale declarației postate online, colegii pasageri ai bărbatului care a mers pe aripa avionului au spus că a acționat „pentru a proteja pe toată lumea, cu sprijinul tuturor”.

Aeroportul a precizat într-o declarație că „un pasager al unui zbor spre Guatemala a deschis o ușă de urgență a avionului în timp ce acesta era staționat la distanță, a stat pe o aripă și apoi a reintrat în cabină, fără a afecta aeronava sau pe altcineva”. „În conformitate cu reglementările internaționale de securitate, această persoană s-a predat autorităților”, a precizat acesta, potrivit Mediafax.

Cel puțin 77 de pasageri de la bordul zborului AeroMexico către Guatemala au semnat o declarație scrisă de mână pe hârtie de caiet, ale cărei fotografii au fost postate pe rețelele de socializare, susținând acțiunile bărbatului. „Întârzierea și lipsa de aer au creat condiții care au pus în pericol sănătatea pasagerilor. El ne-a salvat viețile”, potrivit declarației.

Un raport de incident depus la autoritățile aeroportuare a confirmat în mare parte această versiune.

„În jurul orei 11:37, o companie aeriană mexicană a raportat începutul unei perturbări din cauza nemulțumirilor pasagerilor în zborul AM672”, potrivit raportului. „Zborul trebuia să decoleze joi la ora 8:45, dar din cauza unei alerte de întreținere a avionului, căpitanul a trebuit să se întoarcă la poartă pentru întreținerea necesară”

„Pasagerii erau nemulțumiți, iar unul dintre ei a deschis ușa de urgență și a ieșit pe aripă”, se arată în raport. „Acest eveniment a necesitat ca avionul să fie schimbat”.

Autoritățile aeroportuare nu au identificat bărbatul și au refuzat să comenteze dacă acesta rămâne în arest sau dacă se confruntă cu acuzații.

Site-urile de urmărire a zborurilor au confirmat că zborul AM672 către Guatemala City a avut joi o întârziere de 4 ore și 56 de minute.

O înregistrare video aparent înregistrată la bordul zborului arată pasageri care se vântură și cer apă unui însoțitor de bord. AeroMexico nu a răspuns solicitării de comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *