Un bărbat a fost transferat de la Roman la Iași după ce și-a tăiat un deget dar medicii au uitat să ia cu ei chiar…degetul

Un pacient care și-a tăiat degetul și a fost transferat de la Roman la Iași a ajuns la spital tocmai fără recipientul cu gheaţă în care se afla degetul amputat.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Roman, Andreea Trifan, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că medicul din Unitatea de Primiri Urgenţe i-a pus în vedere asistentei de pe ambulanţă, la predarea pacientului, că degetul amputat se află în acel recipient, dar aceasta a omis să îl ia.

“Pacientul a ajuns la Centrul de Primiri Urgenţe la ora 8,25. În urma unui accident de muncă, prezenta plagă palmară stânga cu secţionarea degetului inelar şi secţiune de tendon prin tăiere. A fost examinat radiologic. Între timp, medicul urgentist a solicitat transferul pacientului la Spitalul ‘Sfântul Spiridon’ Iaşi, pentru Secţia Chirurgie plastică. La 9,10 s-a primit avizul de transfer. La 9,15, 9,30, 9,45, medicul urgentist romaşcan a apelat telefonic Serviciul Judeţean de Ambulanţă deoarece maşina întârzia să ajungă.

La ora 9,50, pacientul este preluat pentru transfer. Asistenta de pe ambulanţă, deşi a fost informată de medicul urgentist că degetul este în recipientul cu gheaţă, a omis să îl preia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Roman.

După 10 minute de la plecarea ambulanţei, un asistent medical din UPU a observat recipientul în care se afla degetul amputat.  A fost solicitată a altă ambulanţă, la ora 10.10, iar la ora 10.30 degetul amputat a fost preluat pentru a fi dus la Iaşi.