Un barbat a fost adus inconstient la Spitalul Sf. Spiridon dupa explozia unei centrale de lemne in satul Carlig

UPDATE: Dispeceratul Integrat ISU – SMURD -SAJ Iași a fost anunțat prin SNUAU 112, astăzi, 21 noiembrie a.c., în jurul orei 05:30 despre producerea unui incendiu la un imobil din localitatea Cârlig, comuna Popricani, în urma unei acumulări de gaz, urmată de suflul unei explozii al acumulării de gaze.

La fața locului au fost direcționate de urgență, două autospeciale de intervenție și stingere cu modul de descarcerare și acordarea primului ajutor, echipajul de terapie intensivă mobilă cu medic (TIM) și un echipaj de prim ajutor calificat (EPA).

La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării incendiul se manifesta în zona unei butelii de GPL, care refula gaz. Proprietarul, bărbat, în vârstă de 62 de ani a fost evacuat de sub dărâmături de către pompieri și predat echipajului de terapie intensivă mobilă. Victima a fost transportată de urgență la UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgențe ”Sf. Spiridon” Iași. O persoană de sex feminin s-a autoevacuat până la sosirea echipajelor de intervenție.

Din locuință au fost evacuate 3 butelii de GPL, iar în urma exploziei imobilul a fost afectat pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Cauza probabilă de producerii incendiului a fost folosirea focului deschis în spații închise. Cazul a rămas în atenția autorităților pentru cercetări.

STIRE INITIALA: In aceasta dimineata, in jurul orei 5.30, s-a produs o explozie la o centrala pe lemne intr-o locuinta din satul Carlig. Proprietara s-a autoevacuat dar sotul acesteia a ramas in casa. Barbatul a fost preluat inconstient de un echipaj de terapie intensiva mobila, cu intoxicatie de fum, arsuri la nivelul fetei si etilism acut.

Victima a fost transportata in Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Sf. Spiridon. La fata locului au intervenit un echipaj de stingere a incendiilor, un echipaj de prim ajutor si un echipaj de terapie intensiva mobila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *