Un barbat a facut infarct in timp ce inota in apele Siretului

Joi, la orele 18:56, polițiștii de la Salcea au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un bărbat se află înecată în râul Siret, sub podul denumit popular „Podul Nemților”.
Agenții s-au deplasat imediat la fața locului. Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul înecat era la scăldat împreună cu doi amici, toți trei fiind din Siminicea.

După ce au ajuns pe malul râului Siret, unul din amici a rămas la autoturismul personal cu care s-au deplasat toți la locul respectiv, iar ceilalți doi au mers pe jos, în amonte, până sub pod, la o distanță de aproximativ 500 metri de autoturism.
Aici, bărbatul care ulterior s-a înecat s-a dezbrăcat și i-a dat hainele prietenului său, după care a coborât de pe malul stâng al râului Siret, a intrat în apă, a înotat spre centrul râului, de aici s-a întors înapoi către mal.
Bărbatul a vrut însă să se întoarcă spre centrul râului Siret, însă nu a mai reușit. De pe mal, amicul său a văzut cum capul i-a fost acoperit de apă și a încetat să mai miște.
Bărbatul de pe mal a intrat în panică și a strigat la șofer după ajutor. La scurt timp, au ajuns în zonă mai multe persoane, dar nu au intrat în apă întrucât nu știau să înoate. Conform martorilor, apa avea o adâncime considerabilă în locul respectiv.
Amicii bărbatului dispărut în apele râului au sunat la 112 și au cerut ajutor. La fața locului au ajuns cadrele ISU Suceava, care au efectuat căutări cu o barcă pneumatică.
Trupul bărbatului a fost scos din apele râului Siret de către echipajul de pompieri.
Ulterior, cadavrul a fost preluat de către un echipaj de la S.C. EFEMER S.R.L. și transportat la Morga Spitalului Județean De Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava în vederea efectuării autopsiei și stabilirii cauzei decesului.
În urma discuțiilor purtate de polițiști cu sora persoanei decedate, s-a stabilit faptul că acesta a suferit în anul 2006 un atac vascular cerebral și avea afecțiuni cardiace, urmând tratament pentru ambele probleme medicale.
Medicii spun că, cel mai probabil, acesta a suferit un infarct miocardic pe când înota.
Cu ocazia cercetării la fața locului și a examinării vizuale, persoana decedată nu prezenta urme de violență pe suprafața corpului.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de moarte suspectă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *