Un băiat dintr-un centru pentru copii cu handicap a ajuns la spital cu arsuri grave, după ce s-ar fi jucat cu o brichetă

Incident șocant într-un centru pentru Protecția Copilului din Buzău. Un băiat în vârstă de 16 ani, cu handicap, a ajuns cu arsuri grave la spital după ce s-ar fi jucat cu o brichetă. Băiatul a suferit arsuri pe 55% din suprafața corp și a fost transferat la un spital din capitală. Poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă dar și pentru neglijență în serviciu. În paralel DGASPC Buzău a declanșat o anchetă internă.

Incidentul a avut loc în urmă cu câteva zile, atunci când tânărul de 16 ani, diagnosticat cu handicap sever, a vrut să meargă la toaletă. A fost condus de către o educatoare, care l-a așteptat la ușă, fără să știe că tânărul are la el o brichetă. A fost alertată doar de țipetele băiatului, pe care l-a găsit cu hainele în flăcări.

Acesta a fost transportat de urgență la spital, dar din cauza rănilor grave, a fost transferat ulterior la un spital din capitală. Polițiștii au intrat și ei pe fir, fiind deschis un dosar penal atât pentru vătămare corporală cât și pentru o eventuală neglijență în serviciu.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!