Un băiat de 7 ani este cea mai tânără persoană care a ajuns în vârful unei stânci de aproape 150 de metri din Scoţia

Un băieţel de doar 7 ani a devenit cea mai tânără persoană care a urcat în vârful Old Man of Hoy, o stâncă de aproape 150 de metri de pe coasta Scoţiei. Familia copilului i-a fost alături pe parcurs, Cody începând antrenamentele de căţărare de la câţiva anişori.

Un băiat de șapte ani din SUA a devenit cea mai tânără persoană care a urcat pe Old Man of Hoy, pe coasta Orkney a Scoției, potrivit BBC.

Cody Weishaar a escaladat stânca împreună cu tatăl său și trei prieteni în luna august. El a folosit o frânghie separată și a respectat întocmai sfaturile tatălui său. Recordul anterior a aparținut lui Edward Mills care a urcat pe stânca scoțiană la vârsta de opt ani în 2018.

Old Man of Hoy este o stâncă de aproximativ 137 de metri aflată pe coasta de nord a Scoției. Formată din gresie roșie, are forma unui turn și este una dintre cele mai înalte din Marea Britanie. Stânca este populară printre alpiniști și, în mod oficial, a fost escaladată pentru prima dată în 1966.

Cody a început să se cațăre de la vârsta de doi ani și are deja o serie de escaladări impresionante, inclusiv pe Old Man of Stoer din Sutherland. El și-a propus acum să urce pe cele mai înalte culmi ale coastei Scoţiei.

sursa observatornews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *